2011. november 28., hétfő

A bögre új ruhája

Nem tudom Ti hogy vagytok vele de én a kávét, teát, levest csak nagyon forrón szeretem. A teázás nálam nagyon szeretett tevékenység. Ezért gondoltam, hogy varrok a bögrémnek egy kabátot, hogy sokáig melegen tartsa a benne lévő finom italt. A bögre ruha alját dupla közbéléssel béleltem és a két réteg közé tönkölybúzát szórtam és illatos teát vagy illóolajat tettem. A búza átvette a forró bögre melegét és az illatok megsokszorozódtak. A képen is láthatjátok, hogy kalapgumi és gomb segítségével lehet a bögrén rögzíteni, így a gumi nyúlása lehetővé teszi, hogy bizonyos határokon belül, de többféle bögrére is jó. Másik nagy előnye a bögreruhának az, hogy miközben kortyolgatod a forró italt a kezedet nem égeted meg, csak kellemes melegséget érzel. Annyira megtetszett, hogy családomat, barátaimat is meglepem vele karácsonyra.
A bögre és a ruhája
A bögre ruhában
Egy másik bögreruha darabokban, összeállításra várva. Itt látható az alján hagyott nyílás, ahol betöltöm a búzát. Díszíteni sokféleképpen lehet pl: a palást részre csipke, farkasfog vagy hímezni is lehet névre szólóan. Ilyenek is készülnek.

9 megjegyzés:

 1. Ezek a bögre ruhák nagyon jóóóóók! Ha nem haragszol, átvenném az ötletet és én is csinálok ilyet.

  VálaszTörlés
 2. Ilyet én is kaptam,és naaagyon szeretem!:)
  <3

  VálaszTörlés
 3. Gréti ezt nagyon jó hallani! Köszi!!!

  VálaszTörlés
 4. ez mekkora ötlet!!! Margó nagyon ász vagy :))) szupi

  VálaszTörlés
 5. Hi! Greetings from Finland! Your quilts/crafts are so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world! www.quiltworld2.blogspot.com
  Yours, Ulla

  VálaszTörlés
 6. Ez milyen szuper ötlet!!! Nagyon-nagy tetszik! De, ugye, biztosan nem borul fel? Mennyire tömöd ki az alját? Ez a gumis-gombos megoldás különösen tetszik - így tényleg többféle bögrére is jól illeszkedhet. Nálam az volt a fő gond, hogy akinek eredetileg én szántam bögrét, ő egy adott fajtát szeret, ami lefelé keskenyedő és még méretem is volt hozzá (miután beszereztem egyet), aztán eljátszottam egy ideig, míg kitaláltam a borító formáját. Ugye, nekem is megengeded, hogy varrjak egy, a tiedhez hasonlót?
  Szeretettel: Maminti, a kicsi zöld tündér

  VálaszTörlés
 7. Maminti csak nyugodtan! Az alját csak éppen tömöm meg és tuti, hogy nem borul fel ettől.

  VálaszTörlés