2011. július 8., péntek

Felcimkézett festett fonalaim

Íme két nap munkájának eredménye. Ennyi saját festésű fonalam van. További színárnyalatok festésén gondolkodom. Pirosas, zöldes, kékes árnyalatokat szeretnék, de nincs ötletem növényi tárházból. Ha esetleg tudna nekem valaki segíteni megköszönném.

10 megjegyzés:

  1. Azt! De szépek így együtt! Ma meggylekvárt készítettem és erről eszembe jutott, hogy akár meggyel is színezhetsz fonalat. Nekem például mindenem gyönyörű szép meggybordó lett mire kimagoztam 7 kg gyümit! :-)
    Cinella

    VálaszTörlés
  2. Nagyon csábítóak!
    Színtartóak? Én is festettem már,igaz textilfestékkel,nem természetes anyagokkal,de én nem bízom a színtartósságában.

    VálaszTörlés
  3. Ecetes öblítőből tisztán tudtam kivenni. Nagy tapasztalatom nincs ez ügyben még. Elsősorban olyan dolgokat fogok hímezni vele, amiket nem kell majd mosni, vagy nem túl gyakran.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek a fonalacskáid....és itt jön a kis hörcsög Judd...infót kérnék e-mailben:)))

    VálaszTörlés
  5. Én is ilyesmire szoktam használni:)) főleg színátmeneteseket festettem,nagyon szeretem őket:))

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Nagyon szépek lettek a fonalak és én olyan szerencsés vagyok hogy élőben is fogom látni amikor jössz látogatni. A meggyet már én is olvastam valahol, azt hiszem Tűvarázs Zsuzsa festett valamit meggyszörppel :). Tegnap pedig jött a másik ötlet, a cékla. P. tim

    VálaszTörlés
  7. Hát szerintem is elég szépek lettek, naponta gyönyörködök bennük. Nagyon szeretném fejleszteni a tudásomat, de ez tényleg szinte varázslás. A cékla akár hiszitek, akár nem egyszerűen nem fogja be az anyagot. A kezem tiszta piros lesz tőle, de a fonal olyan seszínű lett. Viszont a szedertől szép rózsaszín, a lila káposztától pedig halvány lila. Ettől sokkal sötétebbet vártam, mert a festővize olyan sötét volt mint a tinta. Egy biztos növényekkel csak halvány árnyalatokat lehet festeni, erőteljesebb színek létrehozására kell egy kis turbó szer.

    VálaszTörlés
  8. Olyan jó olvasni a boszorkánykonyhád titkait :) Köszi, hogy megosztod az élményeket!

    VálaszTörlés
  9. Szia Margom!
    Turbó szer nélkül is lehet sötét árnyalatokat festeni növényekkel, igaz nem mindegyikkel. Soknak pedig a színtartóssága nem elég jó:( De ez az izgalmas ebben a műfajban:)

    VálaszTörlés