2012. március 11., vasárnap

Játék Eszternél

Eszter játékot hirdetett, nagyon szép ajándékot lehet nyerni. A mintái nagyon szépek, aki nem ismeri a blogját feltétlenül látogasson el hozzá.!

2012. március 8., csütörtök

Nyuszikák

Készülünk az iskolai húsvéti vásárra, többek között ezek a zokninyuszik és a Tilda nyuszi is ott lesz. A zokninyuszikat most varrtam, a Tilda nyúl már régebben készült.

2012. március 7., szerda

8. feladat

A közös varrás 8. feladata a crazy volt. Igazi nekem való munka, foltvarrás, hímzés egyben. A hímzéshez nagy segítséget adott A hímzés bibliája című könyv. Ajánlom mindenki figyelmébe.

2012. március 5., hétfő

Tulipán

Papírra varrós technikával készítettem a tavasz jegyében ezt a tulipánt. Ez aztán türelemjáték volt, van még mit gyakorolnom. Aki esetleg kipróbálná mintát talál itt bőven.

2012. március 4., vasárnap

7. feladat iránytű minta

A közös blokkvarrás 7. feladata, az iránytű minta. Ez egy papírra varrós technika, hát megizzasztott, nem is hibátlan, de nekem tetszik. Biztosan lesz még folytatása.

2012. március 3., szombat

Kedvenc tűpárnáim

Mostanában rákattantam egy kicsit a tűpárnákra. Ez a legújabb gyártmány: van benne egy kis hímzés, eredeti kékfestő anyagból készült és a foltvarrás során megismert katedrál technikával.
Nem szeretném ismételni magam, de megmutatom együtt is a három kedvencemet. Szerintem helyesek.
Az itthon maradásuk sajnos nagyon kétséges valószínű, hogy új gazdájuk lesz.

Szappanok

Ezek a legújabb szappanjaim, nagyon büszke vagyok rájuk, mert igen jól sikerültek és akik használják remélem ők is így gondolják. Bennük van szívem-lelkem, minden szappanos ismeretem és nem utolsósorban minőségi, tiszta alapanyagok.
Kezdem a sort a legkedvesebbel és mert itt a tavaszi bőrfiatalítás ideje.
Sószappanok Himalája sós és tengeri sós változatban.
Összetétele: Himalája só vagy tengeri só, kókuszolaj, olívaolaj, mandulaolaj, kubeba illóolaj, desztillált víz


A kristálysó kiegyenlítő hatású, beállítja sav-lúg háztartást és az egyénnek megfelelő pH - értéket. A sószappan mindenféle bőr típusra egyaránt használható. Száraz bőrnél, a só lezárja a bőr felületet, nem engedi kipárologni a nedvességet. A só használatával nem tömítjük el a bőrt, így az továbbra is lélegzik. Zsíros bőrnél, a kiegyenlítő hatása miatt, harmonizálja a túlzott faggyú termelődést. Pattanásos, bőrnél segíti a hormonháztartást egyensúlyba hozni, valamint gyulladáscsökkentő hatású. A só, serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal frissebbé varázsolja a bőrt.
 Rózsaolajos szappan: kókuszzsír, pálmazsír, olívaolaj, napraforgóolaj, mandulaolaj, méhviasz, aloevera gél, rózsaolaj, rózsafa illóolaj, méz, rózsaszín agyag
Kókuszos- vaníliás szappan: kókuszzsír, pálmazsír, olívaolaj, méhviasz, kókusztej, aloevera gél, kókuszreszelék, vanília eszencia, vaníliás masszázsolaj, méz
Levendulás szappan: kókuszzsír, pálmazsír, olívaolaj, méhviasz, jojobaolaj, levendulaolaj, aloevera gél, levendulaszirom, rózsaszín agyag, szappanreszelék, méz