2012. február 26., vasárnap

Újdonság

Nagyon sokszor utaltam rá, hogy  sok minden érdekel,nyitott vagyok mindenre, nincs olyan dolog amit ne próbálnék ki. Már jó néhány hónapja a szappankészítéssel is foglalkozom, rengeteget olvastam, tanulmányoztam a témát. A családon belüli tesztelés eredménye kiváló. Családon belül akadt olyan családtag is aki vegyész szemmel vizsgálta a dolgokat és ott is átmentem. Íme egy kis ízelítő:

2012. február 23., csütörtök

Újabb tűpárna

Annyira megszerettem a katedrál technikát, hogy újabb tűpárnát készítettem. Most a 15 részes biscornu mintájára készítettem el. 15 db 3x3cm-es négyzetből varrtam össze. természetesen ollóőr is jár hozzá.

Küldj egy kékfestő csillagot!

Egy nagyon szép kezdeményezés részese lehetek. Nagynyárádon él Sárdi János kékfestő mester, aki jövőre lesz 92 éves.
Marian és Mara az Ő tiszteletére és a kékfestő iránti szeretetből indította ezt a csillag küldő akciót. A lényege az hogy 92 darab eredeti kékfestőből varrott csillagból álló takaróval szeretnék köszönteni a kékfestő mestert születésnapján és a Kékfestő Fesztiválon szeretnék ezt átadni. Ehhez várják vállalkozó kedvű varró lányok segítségét. Én jelentkeztem és íme az én csillagom:

2012. február 18., szombat

2012. február 17., péntek

Hímzés és foltvarrás

Hímzett tűpárna katedrál technikával összeállítva. Szerintem cuki.

Még mindig a katedrál minta

Készítettem még egy katedrál mintás blokkot, még nem tudom melyiket fogom beépíteni a gyűjteményes takarómba. Már álmomban is ilyen mintát varrok. Egyéb terveim is születtek ezzel a mintával.
Mielőtt megvádolna valaki, hogy mostanában csak foltvarrok. Ez nem igaz készülnek az RR-kendők, gőzerővel varrom a TDT-SAL áprilisi mintáját és megérkeztek Barbarától az újabb szaloncukor minták is. De hát ilyen időben mi mással is foglalkozhatnék.

2012. február 15., szerda

6. feladat

Elkészült a közös varráson kapott házi feladat 6. darabja. Hát ez aztán a szívem csücske volt. Már készül egy másik verzió is.

2012. február 14., kedd

5. feladat

A közös varrásban az 5 feladat egy 3D-s forgós minta készítése volt. Az enyém ilyen lett:

2012. február 11., szombat

szülinapi montázs

Elkészítettem a szülinapi játék keretében kapott ajándékaimról egy montázst. Lányok még egyszer köszönöm szépen ezeket a csodás ajándékokat.
Nóritól érkezett utoljára ajándék. Ezt még nem mutattam. Íme Nóri ajándéka:

2012. február 8., szerda

TDT SAL-március

Elkészült a TDT-SAL legújabb darabja a márciusi minta. Nagyon jó volt ezt is hímezni.
A keretrész, a falevelek és a háztető saját festésű fonallal készült.

Újabb szülinapi ajándékok

Még a múlt héten megérkezett Ildikótól., Rékától és Erikától a szülinapi ajándékom. Fotókat mostanra sikerült készíteni.

Ildikótól gyönyörű nyaklánc, csoki és képeslap érkezett:
Rékától nyakláncot és karkötőt kaptam:
Erikától tojáshéjjal díszített dobozka és képeslapok, valamint pet palack medálok érkeztek:
Nagyon szépen köszönöm!