2012. január 31., kedd

Tűpárna

Készítettem egy mini 15 részből összevarrott tűpárnát és egy hozzáillő mini ollóőrt. Az ihletet xleki oldalán merítettem. Ő segített nekem az összevarrás mikéntjében. Nagyon cuki lett, szeretem.

4. feladat

A "Varrjunk közösen" játékban a következő feladat angol papírtechnikával egy blokk készítése. Így készült egy "nagymama virágoskertje" és egy csillagos blokk. Ez is főleg kézi varrás.

2012. január 26., csütörtök

Drezdai tányér


A varrjunk közösen játék 3. feladata a drezdai tányér volt. Kétféle variációban, kétféle technikával készítettem el. Az első a csúcsos, amit Mónika ajánlott és kipróbáltam az íves drezdait is közbéléssel, kifordítással. Köszönet érte Borcsa mamának és a Györgyi oldalán is láttam egy videót hozzá. Íme:

Folytatás

GRÉTITŐL: horgolt tünciségeket kaptam: zsepitartó és kispárna, aminek a rendeltetését még nem tudom. Gréti segíts!
Remélem nem hagytam ki senkit. Lányok ezúton is mindenkinek köszönöm a kedvességét és hogy gondoltatok rám ezen a szép napon! Igazán örömöt szereztetek nekem!

Szülinapi ajándékok folytatás

Akkor folytatom a mutogatást és a beszámolót.
KATA: az én legdrágább és legrégibb blogbarátnőm. Tőle egy csodálatos hímzett faliórát. Igazi finom munka és a színe csodálatos. HÍmzővásznak, igazi mininek valók, ismer ő engem és 3D-s képeslap. Köszönöm

KRISZTINÁTÓL: Gyönyörű nyaklánc, ami tökéletesen illeszkedik a nyakra, szép medál és anyag, hogy varrjak is

SZIVELANNA: Gyönyörű ékszergarnitúra:nyaklánc, karkötő, füli és könyvjelző, valamint fincsi tea
GYÖRGYITŐL: Gyönyörű hímzett párnahuzat és nasi. Jól hímeznek ezek a foltos lányok is.

50

Na akkor tudja meg az egész világ, hogy ma úgy ébredtem fel 50 ÉVES LETTEM.
Engedjétek meg, hogy először a legnagyobb szülinapi ajándékomról számoljak be. Tegnap az én nagy fiam sikeres államvizsgát tett, méghozzá ötösre. Ezentúl elmondhatom, hogy mind a két gyermekem diplomával rendelkező felnőtté érett. Nem kis öröm és nem kis büszkeség ez nekem.
Jöjjön akkor a szülinapi játék. Ezúttal én voltam az ünnepelt és csodaszép ajándékokat kaptam. Íme a beérkezés sorrendjében:
MÓNIKA: gyönyörű nyaklánc, kézzel varrott szemüveg és tolltartó és egy gyönyörű vers. Majd ezt egyszer külön begépelem, mert ez nekem szólt

EDINA: szappanjai, mint mindig isteniek. Alig várom, hogy kipróbálhassam
TIMI: csodálatos ÖKO-táska, kis érdekes tartóka és hímzett képeslap
KISMACSTÓL: illatos fürdősó, szép csipke, mágneses tűtartó
MELINDÁTÓL: szalvétatechnikás teás doboz
Hamarosan folytatom.

2012. január 22., vasárnap

szaloncukor 2

A hónap elején megérkezett Barbitól a karácsonyi kollekció 2. mintája. El is készítettem gyorsan. Hát nem volt könnyű minta és ráadásul 40ct-os vászonra hímezve egy szállal. Én imádom a minit, de ez már nekem is feladta a leckét. De elkészült és szerintem aranyos lett.

2012. január 21., szombat

Játék Mónikánál


Szép fülbevalóért lehet játszani Mónikánál

Varrjunk együtt!

A közös foltvarrásban a következő házi feladat volt egy kelta mintás blokk készítése. Én úgy belejöttem, hogy egyből hármat is készítettem.


Elkészítettem a nyílhegy mintát is még egyszer egy másik variációban

2012. január 19., csütörtök

Varrjunk közösen!

Hát megint elcsábultam. Mivel nagyon szeretem a foltvarrást és már elég régen jártam tanfolyamra, úgy éreztem nem árt a tudásomat egy kicsit frissíteni. Így csatlakoztam egy több mint 100 főből álló foltos csapat közös varrásához. A csapatot Mónika szervezte. Egy blokkgyűjtemény készítésre vállalkozott mindenki. Mónika kéthetente egy-egy új blokk leírását adja közre és ezt kell elkészíteni, mindenki a saját tempójában. Aki minden blokkot elkészít és azt össze is állítja egy munkává, az a végén benevezhet egy nyereményre is. Na akkor íme az én 1. blokkom egy nyílhegy minta.

2012. január 16., hétfő

Február

Elkészültem a TDT kalendárium februári mintájával is. Hát ez valami fantasztikus volt. Olyan jó volt ilyen klassz öltéseket kipróbálni. Nem vagyok szín hű, mert ez estben egy kicsit a fantáziámra hagyatkoztam. Felhasználtam hozzá a saját festésű fonalaimat is. Ilyen lett:

2012. január 11., szerda

Januári projekt

Nagyon megtetszett Jucusnál ez a minta. Próbáltam magam lebeszélni a dologról, mert annyi függőben lévő dolgom van és ez nagyon nem jellemző rám. Egyszerűen rémes, de igaz! Szóval az úgy történt, hogy azon kaptam magam a fonalaim rendezgetése közben, hogy ehhez a mintához kezdtem keresgélni a fonalakat és már hímeztem is. Mivel tele van különleges öltésekkel, így az újdonság erejével hatott rám és már kész is lett.
Az eredeti minta szerint nem csak különleges öltések, hanem szép selyemfonalak is jártak volna hozzá, de megoldottam a saját készletemből. Nekem azért így is nagyon bejön :)
A minta: The Dawn Thread- Pocket Calendar- January

2012. január 7., szombat

Játék Editnél


Újabb játék itt. Január 20-ig lehet jelentkezni és reménykedni. hogy megnyerheted a csodás ajándékok egyikét.

Lesz karácsony 2012-ben is

Gyönyörű szaloncukor mintát készítettek Barbiék. Úgy döntöttem, hogy megrendelem tőlük és mivel havonta áll rendelkezésemre minden újabb minta, így pont 2012 karácsonyára lesz kész a 24darabos kollekció. Ha érdekel itt megnézheted Te is.
Íme az első két szaloncukor:

Bonsaios RR

A január megint RR-el indult. Elkészült Jucus kendőjén a 7. fácska.

2012. január 5., csütörtök