2011. július 30., szombat

2011. július 29., péntek

Hajrá Lányok!

Megérkezett a 49. követőm is! Azt ígértem, hogy az 50. követőm is ajándékot kap. Szeretném az ígéretemet betartani. A következő követőm biztos, hogy kap ajándékot tőlem. Hajrá!!!!! Aki ezt látja, az már biztos olvasóm, tehát küldjetek valakit, hogy ajándékozhassak!

Játék The E. Art (Emőnél)


Új játék indult Emőnél. Nagyon izgalmasnak ígérkezik és a sorsolás egy nappal megelőzi az én játékom sorsolását. Egész augusztusban lehet jelentkezni ide is.

2011. július 27., szerda

Piros fonalak

Ezeket a piros fonalakat Katának festettem. Remélem tetszeni fog neki.

A csodálatos dió

Ezeknek a fonalak átfestéséhez csak a zöld diót használtam színező anyagként. Talán látszik egy picit a képeken az alapszín. Nekem elég kellemes színeknek tűnnek.

Játék Veronál!

Én is jelentkeztem Veronál a játékra. Még lehet jelentkezni!!!

2011. július 26., kedd

INDUL A JÁTÉK!!!!!!!!



FIGYELEM! Indul a játék1 éves blogszülinapom alkalmából. Szeptemberben lesz egy éve, hogy elkezdtem blogozni egy kedves hímzőtársam Kateee segítségével. Azóta nagyon sok kedves és segítőkész blogtársra leltem. De ez nekem még mindig nagyon kevés, az olvasóim száma sajnos még nem túl sok. Ezt szeretném egy kicsit felturbózni majd ezzel a játékkal. A játékra mindenki jelentkezhet, az is akinek nincs blogja, viszont aki bloggal rendelkezik, ott feltétel lesz, hogy megjegyzést hagyjon nálam és legyen vagy váljon olvasómmá. Aki kiteszi a blogjára a játékom logóját és az ő ajánlásával jelentkezik valaki a játékomra, az esélyes lehet egy plusz ajándékra is, illetve megajándékozom azt, aki a legtöbb játékra jelentkezőt küldi majd hozzám.
Az ajándékaim:
Egy saját készítésű doboz, a tetején a minta saját festésű fonallal hímezve
10 db saját festésű fonal és hozzá
10 db saját készítésű bobina.
 A külön ajándék, annak aki a legtöbb játékost irányítja hozzám egy saját készítésű jegyzettömb tartó lesz. Erről képet majd később mutatok.
A feltételek még egyszer és ez számomra nagyon fontos:
Aki blogos, az hirdesse meg a blogján, legyen olvasóm és egy megjegyzést kérnék!!!!!!!
Íme a nyeremények:


Remélem elnyeri a tetszéseteket és várok mindenkit szeretettel egészen augusztus 31-ig. Sorsolás szeptember 1-én lesz.
Ja, majdnem elfelejtettem, az 1. és a 13. játékos is kap egy kisebb ajándékot.
Az 50. játékos és az 50. követő is kap valamit.

2011. július 24., vasárnap

Szeretnél nyerni levendulapárnát?

Ha szereted a levendulát és szeretnél nyerni, akkor küldj egy fotót saját készítésű levendulapárnáról Bogárkreának és nyerhetsz!

Én ezeket küldtem:


Beharangozó


FIGYELEM! Indul a visszaszámlálás! Hamarosan játékot indítok 1 éves blogszülinapom alkalmából. Szeptemberben lesz egy éve, hogy elkezdtem blogozni egy kedves hímzőtársam Kateee segítségével. Azóta nagyon sok kedves és segítőkész blogtársra leltem. De ez nekem még mindig nagyon kevés, az olvasóim száma sajnos még nem túl sok. Ezt szeretném egy kicsit felturbózni majd ezzel a játékkal. A játékra mindenki jelentkezhet, az is akinek nincs blogja, viszont aki bloggal rendelkezik, ott feltétel lesz, hogy megjegyzést hagyjon nálam és legyen vagy váljon olvasómmá. Aki kiteszi a blogjára a játékom logóját és az ő ajánlásával jelentkezik valaki a játékomra, az esélyes lehet egy plusz ajándékra is, illetve megajándékozom azt, aki a legtöbb játékra jelentkezőt küldi majd hozzám. Mi lesz az ajándékom? Ez legyen még titok, majd az igazi játék indulásánál megtudjátok!!!! Addig is, aki úgy gondolja, a megnyerhető ajándékok ismerete nélkül is  akár......

2011. július 22., péntek

Csere-bere fonalaim

Itt láthatjátok a csere-bere fonalaim képeit. Ha tetszik, bármelyiket szívesen megfestem. Csere alap lehet: vásznak, gombok, charmok, dísztűk...stb. Megegyezünk!
Küldhetsz saját fonalat, azt is szívesen megfestem. Meglévő, nem tetsző színű fonaladat is átfestem!!
Sőt rendelhetsz a különleges fonalakhoz egyedi, tartós bobinákat is.

















2011. július 20., szerda

Megint festettem

A Jucustól kapott fonalak új színben. Nagyon szépek lettek, szerintem a kép nem tudja visszaadni jól a színűket, de remélem elhiszitek nekem.
 Ezt a technikát pedig most próbáltam először. Szerintem ez is jól sikerült. Jóval erőteljesebb színek, mivel az alap nem fehér volt, hanem színes fonalakat festettem át növényi festékkel. Íme:

Csere-bere

Jucus közelről akarta szemügyre venni a festett fonalaimat, ezért kért tőlem egy mintakollekciót. Remélem elégedett volt vagy lesz vele. Cserébe én szép hímzővásznat és fehér Anchor fonalakat kaptam, hogy nehogy ne legyen mit festeni. Köszönöm neki.

Újabb játék


Újabb játékra jelentkeztem, most Zsuzskánál. Úgy tűnik ezen a nyáron játékos kedvemben vagyok.
Zsuzskánál a nyeremények nagyon szépek és örülök, hogy rátaláltam a blogjára.

2011. július 18., hétfő

PIF-játék

Kateee, Kata, Adri figyeljetek!!!! Útjára indítottam az ajándékaimat. Úgy izgulok!!!!!

2011. július 17., vasárnap

Levendulazsákok

Lassan bezsákolom az idei levendulatermést. Remélem lesz még egy pár hasonló zsákocskám.


2011. július 16., szombat

Festett fonalaim megint

Ez egyenlőre a teljes színválasztékom. Összesen 23 különböző szín, 90%-ban növényi festékkel festve. Ez a kis csomag hétfőn indul útjára Jucushoz.

Újabb angyalka

Itt látható az angyalkás RR legújabb darabja. Csibének varrtam sok szeretettel.

Fonaltartók

Maradék, apró anyagok hasznosítására találtam ki ilyen fonaltartók készítését. Hát nem egy haladós munka, csak nagy becsben tartott fonalaimat fogom rátekerni.

Az első noteszem

Elkészült életem első jegyzetfüzet tartója. A textilborítás is saját munka, a hímzés pedig saját festésű fonallal készült Atalier mintája alapján

Megint doboz

Íme a májkrémes dobozok és cukorkás dobozok új ruhája. Textillel bevonva, saját festésű fonallal hímezve.

2011. július 8., péntek

Felcimkézett festett fonalaim

Íme két nap munkájának eredménye. Ennyi saját festésű fonalam van. További színárnyalatok festésén gondolkodom. Pirosas, zöldes, kékes árnyalatokat szeretnék, de nincs ötletem növényi tárházból. Ha esetleg tudna nekem valaki segíteni megköszönném.

2011. július 7., csütörtök

Játék Aninál



Mostanában szeretek játszani, jelentkeztem egy újabbra. Ha van kedve valakinek, csak jelentkezni kell, na és persze olvasni Ani oldalát.

Részletek:ITT

2011. július 6., szerda

Újabb szinek

Ma sokat festettem. Íme néhány anyag és fonal amit szelídgesztenye barkával és szeder levéllel festettem.

Ropogós zsemlék

Ezek a szép ropogós zsemlék néhány perce sültek ki. A fiam utazik és neki sütöttem az útra.

Szülinapi játék Ritánál

Ma jelentkeztem Rita szülinapos játékára. Nagyon izgalmas lesz és úgy látom munkám is akad majd ebből kifolyólag, mivel ajándékozni szeretek ezért nem panaszkodok. Ha valaki kedvet érez hozzá még csatlakozhat.

 A részleteket olvassátok el Ritánál.

Játék Cinellával

Játékra invitált Cinella. Örömmel elfogadtam és arról kellene írni benne, hogy mik voltam gyermekkorom kedvenc ételei.
 Mint azt a többieknél is olvastam mindenkinél meghatározó volt az édesanyja és a nagymamája főztje. Így van ez nálam is bár sajnos főztjük már csak az emlékemben élhet. Mindkettőjüket nagyon régen elvesztettem, édesanyámat már több mint harminc éve, még gyerekkoromban. Főztjére azonban még mindig emlékszem és kísért napjaimban is.
Ilyenek:
rántott csirkecomb rizi-bizivel és tejfölös uborkasalátával
szalontüdő /ez nagyon érdekes, mert én magam soha nem készítem ezt az étel, szerintem nem is tudnám elkészíteni, de az íze valahogy a számban van és szívesen megkóstolnám újra/
zöldborsófőzelék
Nagyimtól szerettem:
mákos tészta
káposztás tészta saját gyúrt tésztából
szilvásgombóc
főzött kakaóba aprított kifli reggelire, hát az isteni volt.

A játék további feltétele volt hogy tovább adjam öt embernek, remélem szívesen veszik tőlem:
Kata
Anik
Mannamari
Timike
Vero